eng
Tölgy svédpadlók, teraszburkolatok gyártása és forgalmazása.

Általános garanciális feltételek

 
Általános garanciális feltételek a Woodland Hungary Kft. által gyártott tömör és ragasztott svédpadlókhoz
 
Cégünk által készített svédpadlók megfelelnek az előírt minőségi elvárásoknak, és ezek csak a felhasznált faanyag szerkezetéből adódóan különböznek egymástól. Mivel az alapanyagok szerkezeti tulajdonságai eltérőek (nincs két egyforma fa), ezért pl. a fa hibái, színárnyalatai, struktúrája és rajzolata egyedi meghatározással nem jellemezhetőek. A természetes (élő) padlóelemek soha nem fognak olyan egységességet sugározni, mint pl. a műanyag.
Éppen ezért az ebből adódó kifogások, észrevételek reklamáció tárgyát nem képezik!
 
A Woodland Hungary Kft. garanciát vállal minden ragasztott és tömör svédpadlójára, gyári felületkezelés esetén a fektetéstől számított 5 évig a felületkezelésre (normál lakótérre jellemző igénybevétel esetén ) és 20évig a szerkezetre, az alábbi feltételek maradéktalan betartása mellett abban az esetben, ha a vásárlás és fektetés között egy évnél nem hosszabbidő telt el.
 
A svédpadlók fektetése és a fektetés körülményei:
 • Az aljzatban nincs 2 mm/ fm-nél nagyobb szintkülönbség és az aljzat és a falak nedvességtartalma nem nagyobb 2% CM-nél.
 • A helyiséghez méretezett tágulási hézagot hagynak a falak és egyéb épületszerkezetek mellett.
 • Csak normál lakótérre jellemző, átlagos terhelésnek és egyéb fizikai igénybevételnek kitett, 20-22 °C hőmérsékletű és 45-55% relatív páratartalmú helyiségben használják.
 
A svédpadlók fektetése és a fektetés körülményei padlófűtés esetén:
 • Az aljzatban nincs 2 mm/ fm-nél nagyobb szintkülönbség és az aljzat és a falak nedvességtartalma nem nagyobb 1,5% CM-nél.
 • A helyiséghez méretezett tágulási hézagot hagynak a falak és egyéb épületszerkezetek mellett.
 
Szállítás, tárolás a felhasználásig:
 • A termék szállítása zárt (közvetlen időjárási hatásoktól védő) szállító eszközzel történik.
 • A fektetésig használt tároló helyiség hőmérséklete és a levegő páratartalma bizonyíthatóan 8-10%-os egyensúlyi fanedvességet tesz lehetővé ( 20-22 °C hőmérséklet esetén 45-55%-os relatív páratartalom mellett ).
amennyiben a fektetés előtti tárolás egy éven túl történik úgy a garancia ideje minden tárolással megkezdett évvel egy évet csökken.
 
A svédpadlók használata, tisztítása, karbantartása során:
 • A takarítást legfeljebb enyhén nedves (jól kicsavart) ruhával végzik.
 • Kerülik a vegyszerek és szerves oldószerek alkalmazását, a Woodland Kft. által ajánlott ápolószereket vagy azokkal egyenértékű kereskedelemi forgalomban lévő ápolószereket használnak, amelyeket előzőleg kisterületen kipróbálnak.
 • A bútorok lába alá védő filcet, görgős székek, bútorgörgők alá védőalátétet alkalmaznak - koncentrált pontszerű, erős terhelésnek nem teszik ki a felületet, az ajtó előtt lábtörlőt alkalmaznak a nagyobb, koptató jellegű szennyeződések megfogása érdekében.
 
A teljes körű garancia elvesztését kiváltó okok:
 • Szakszerűtlen kivitelezés.
 • Vizes felmosás, csőtörés, beázás vagy vízkiömlése következtében a svédpadlóra vagy a svédpadlót övező épületszerkezetre jutó víz.
 • Épületszerkezetből eredő nedvességi behatás.
 • Agresszív tisztítószer alkalmazása, rendkívüli mechanikai igénybevétel.
 • Rendkívül száraz klíma miatti zsugorodás.
 • Rendkívül magas páratartalom miatti dagadás.
Egyéb feltételek:
 
Amennyiben nem kollegáink végzik a beépítést és vélelmezett problémát észlel, kérem ezt jelezze a padlófektetés megkezdése előtt!
Az esetlegesen beépített hibás darabokat kicserélni, újból beépíteni a garanciális javítások keretei között nem áll módunkban!
Fontos még, mindig győződjön meg, hogy van e megfelelő vízszigetelés a falaknál, nyílászáróknál.

A kicsomagolás után kérjük, hogy ellenőrizzék a svédpadló szálakat és csak azokat építsék be amelyek megfelelőek. Ha nem elégedettek a termékkel és azok nem felelnek meg a megrendelésüknek vagy vélhetőleg fektetésük nem lehetséges, úgy azokat díjmentesen kicseréljük. Az előválogatás nélkül fektetett svédpadlók bármilyen, nem rejtett hibájáért nem vállalunk garanciát. A garancia nem terjed ki a tűsarkú cipő, nehéz bútorok vagy berendezések, görgős székek, háziállatok okozta sérülésekre, azokra a károkra, amelyeket ütések vagy karcolások illetve éles vagy hegyes tárgyak okoztak. A felületi bevonat védőréteg a járóréteg számára. E bevonat a használat intenzitásától függően kopik.

A felületbevonat kopása, vagy az időszakosan szükséges ápolás elmaradásából adódó problémák felmerülése nem garanciális eset. Nem tudunk felelősséget vállalni olyan károkért, melyeket különlegesen meleg, magas nedvességtartalom, száraz klíma vagy ezeknek a tényezőknek a gyors változása okoz, valamint a napsütéstől vagy a fa természetes öregedéséből adódó elszíneződésekért (pl. takart felületeknél kialakuló színkülönbség). Abban az esetben, ha bármely svédpadlónk, parkettánk nem felel meg a jellemző követelményeknek, fenntartjuk a jogot a reklamáció helyszíni kivizsgálásra, annak jogossága esetén arra, hogy kijavítsuk a hibát vagy saját anyaggal saját költségünkre kicseréljük azokat, de az azzal kapcsolatos egyéb járulékos vagy használatbavétel kiesése miatti költségeket nem vállaljuk. Garanciánk azon termékünk élettartamára terjed ki, amely folyamatosan az eredeti végfelhasználó tulajdonát képezi.

Garanciális igény benyújtásához szükséges:
 • A vásárláskor kapott számla.
 • Lefektetett svédpadló esetén a fektetésről készült építési, kivitelezési napló.
 • A hibáról, hibákról készült fényképek.
 • A hiba rövid leírása, keletkezésének folyamata.
 


Építkezik? Felújít?

Kérjen árajánlatot tőlünk parkettázásra, lépcsőkészítésre vagy akár bútorkészítésre is!

Árajánlatot kérek