eng
Tölgy svédpadlók, teraszburkolatok gyártása és forgalmazása.

Magyarország Kormányának a 40/2020, (III.11.) kormányrendelettel, a koronavírussal -COVID 19- kapcsolatban kihirdetett veszélyhelyzet miatt, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében 2020.03.16. napjától bemutatótermünkben csak korlátozott számú érdeklődőket tudunk fogadni azonos időben, ezért kérjük látogatási szándékukat minden esetben előre jelezni szíveskedjenek.

Csökkentse költségeit akár 50 %-kal az otthonfelújítási támogatás keretén belül 2022.12.31-ig. Részletek

Mit kell tudni a svédpadló padlófűtéssel való használatáról?

Manapság egyre gyakrabban visszatérő kérdés, vajon fektethető-e padlófűtésre svédpadló és parketta.
 
Természetesen igen, viszont számos olyan technikai kritérium van, amit fontos betartanunk. Padlófűtés esetén mindenképpen 2 rétegű termékeinket ajánljuk, melyek sokkal jobban alkalmazkodnak a hőmérséklet- és páratartalom-ingadozáshoz, amelyek padlófűtés esetén is felmerülhetnek. A parketta/svédpadló alapvetően egy hőszigetelő anyag, ezért fontos hogy vastagsága ne haladja meg a 15-16 mm-t és kerüljük a rossz hővezető képességű fenyő és bükk fafajokat, mert azoknak sokkal magasabb a hőszigetelő képessége.
 
Rétegelt padlóinkat az alábbiak szerint gyártjuk: az egyik réteg a hordozóréteg, ami több rétegű nyír rétegelt lemez, a másik réteg a tömörfa kopóréteg, amit ragasztunk, illetve préselünk a hordozórétegre.
 
A padló fektetése előtt nem hunyhatunk szemet a burkolandó felület nedvességtartalma felett. A leggyakoribb problémát a nedvességtartalom mérésének kihagyása, vagy a nem megfelelően kiszárított aljzatbeton szokta okozni. A beton nedvességtartalma padlófűtés esetén nem lehet több, mint 1,8% CM.! Amennyiben esetleg a vásárlás mellett nem cégünket bízza meg a kivitelezéssel, akkor mindenképpen szakemberrel végeztesse a burkolási munkálatokat az említett kritériumok betartásával.
 

Mit nem lehet?

 • A beton nedvességmérés előtt nem szabad megkezdeni az aljzatkiegyenlítést, mert ha esetleg még nincs meg a megfelelő érték(1,8CM%), akkor így utána nem tud kiszáradni megfelelően az esztrich.
 • Amennyiben a padlófűtésének hűtési funkciója is van, ebben az esetben nem ajánlott parketta, fapadló beépítése.
 • Ha parketta vagy a fapadló felszíni hőmérséklete meghaladja a 25-26C°-ot.
 • Elektromos padlófűtésre történő fektetés nem megengedett.
 

Hogyan kell jól megcsinálni a svédpadlót melegvizes padlófűtésre?

 • Az esztrich vastagsága legalább 55-60 mm legyen.
 • Az esztrich felfűtését és visszahűtését a betonkötés után szabad csak megkezdeni! Az első héten az előremenő vízhőmérséklet 20 C°-ról indul és fokozatosan (maximum napi 5-10C°) lehet emelni maximum 40C°-ig. A visszahűtési folyamatnál is be kell tartani a fokozatosságot. A gépész által elkészített felfűtési jegyzőkönyv nélkül nem szabad megkezdeni a kivitelezést. Abban az esetben ha a fűtési időszakban zajlanak a munkálatok ,akkor a padló felületi hőmérséklete nem lehet több 18C°-nál, ezt az értéket célszerű már a kivitelezés megkezdése előtt 1-2 nappal tartani vagy kikapcsolni. A padlókivitelezés befejezése után csak fokozatosan emelhető az előremenő vízhőmérséklet (5C°/nap) max.40C°-ig.
 • Annak érdekében,hogy az előremenő vízhőmérséklet ne lépje túl a 40C°-ot, célszerű hőhatárolót, hőplombát beszerelni. A fapadló javasolt felületi hőmérséklete 25-26C°. A túlfűtés a padlóburkolat károsodását okozhatja (fugásodás, repedés, deformitások...) !
 • A padlókivitelezés megkezdésekor is ügyelni kell a megfelelő léghőmérsékletről (mimimum 18-22C°) illetve a páratartalomról (45-55%), amit utána a használatkor is tartani szükséges.
   

Hogy lehet elrontani a svédpadlót padlófűtéssel?

 • Ha nem mérjük meg a beton nedvességét a kivitelezés megkezdése előtt.
 • Ha nem megfelelő a gyártó által ajánlott segédanyagokat (aljzatkiegyenlítőt, ragasztót) használunk a kivitelezéshez.
 • Ha a padlóburkolat alá szigetelőfilcet vagy fóliát helyezünk el.
 • Ha nem végezzük el az esztrich felfűtését-visszahűtését.
 
Vásárolja meg padlófűtésre 2 rétegű tölgy svédpadlóinkat!